dinsdag 6 april 2010

Noten schieten.......

Tweede paasdag hebben wij al jarenlang de traditie dat we met een groot deel van de familie gaan noten schieten. Het kwam gistermiddag ter sprake....ik denk dat dit al ruim een halve eeuw wordt gedaan binnen onze familie, en al meerdere generaties achter elkaar.
Ook onze kinderen proberen we deze traditie bij te brengen en zij mogen dan ook gewoon meedoen met de volwassenen. Vroeger werd er een plankje met noten apart gelegd waar de kinderen mochten gooien, maar dat is natuurlijk niet echt. Want het geld ontbrak daar naast de plank en dan had je als kind al snel het idee dat het voor spek en bonen was.......(was natuurlijk ook zo ;-)))
De bedoeling van het spel is dat je op een plank die waterpas is gelegd noten op een vaste afstand van elkaar plaatst. Op ruim een meter vanaf deze plank wordt er met een stalen kogel op de plank gegooid met het doel de achterste noten van de plank te gooien. Lukt dit dan zijn de noten en het geld wat eventueel naast de plank ligt voor jou. Lukt het niet en gooi je bijvoorbeeld in het midden een rij noten van de plank dan betaal je een boete. Deze boete wordt berekend per noot eventueel gecombineerd met het geld wat al naast de plank ligt. Wel stellen we altijd een kredietmaximum in anders blijft het niet leuk meer.
Mocht de plank aan het einde van de middag niet leeggegooid zijn dan verdelen we de buit die naast de plank ligt met zijn allen.
Hartegroet, Carla.

6 opmerkingen:

 1. Leuke traditie !
  Fijne dag , groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke traditie. Jullie hebben vast veel lol gehad.
  Fijne zonnige middag Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wist niet meer dat het er zo uit zag ;-) Maar wat een leuke traditie hebben jullie zo! Dat moet zeker in ere blijven, maar denk dat dat wel goed komt. Wie is de uiteindelijke winnaar geworden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Carla,

  leuk gedaan zo van het neutn' schaitn'.
  Het was inderdaad weer geslaagd!!

  Liefs Ellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er gezellig uit.Leuk z'n traditie. groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Carla,

  Het was een leuke middag, en we hebben als
  vanouds weer veel plezier gehad.
  Jong en oud.

  liefs en groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen