zondag 27 juni 2010

Waterlelie-elfje

Deze waterlelie-elf is ontworpen door Sassafras. Het patroon is al vrij oud. En op de één of andere manier had ik nooit de spirit om haar te gaan maken.
Totdat ik met de zomer(water)tafel bezig ben gegaan. Toen paste ze plotseling mooi bij het geheel. Nu ze klaar is ben ik er toch erg blij mee. Het is een schattig patroontje, en ze was leuk om te maken. Het jurkje echter is van organza gemaakt en hier zou ik graag iets anders voor bedenken. Ik vind het namelijk niet mooi dat dit materiaal gaat rafelen...omdat je het niet afwerkt/kunt afwerken.
Hoe lossen jullie zoiets op???
Fijne week allen met veel mooi weer en heerlijke temperaturen, hartegroet Carla.

9 opmerkingen:

 1. Je waterlelie elfje is erg mooi, lieve kleurtjes zijn het. Je krijgt er een echt zomers gevoel van. Warme groetjes Rianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Carla,

  wat een scheetje, je waterlelie elfje!!
  Op naar de zomer!!

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb het nog niet echt bij de hand gehad met organza dus zou het je niet kunnen vertellen. Vind haar wel een prachtig meiske! Op naar de zomer ;-)nouja die is er al.
  Liefs Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een lief waterlelie elfje!!
  Is het jurkje niet zo genaaid dat rafelen niet meer mogelijk is? Misschien de randen insmeren met houtlijm? dat droogt onzichtbaar op.

  liefs, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rokjes van organza moeten vaak dubbelgenaaid, dan zitten de rafelranden onder een jasje en is de zoom dubbel - dus rafelvrij. Ik heb ook wel eens zo'n jurkje gewoon gezoomd met een bijna onzichtbaar zoomsteekje. Maarre... je popje ziet er heel mooi uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een liefje is het geworden! Ik heb helaas nog nooit met organza gewerkt ... Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat een plaatje ! Ik ken het ontwerp niet... Heel leuk .
  Groetjes van Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk is ze zeg!
  Mooi gemaakt. Groetjes, Miriam

  BeantwoordenVerwijderen