donderdag 30 december 2010

Spekdikken

Gisteren hebben we ze weer geheel volgens traditie gebakken, de spekdikken!!!
Aldus wikipedia is een spekdik een soort kleine pannenkoek, die als lokale specialiteit in Westerwolde en in het Reiderland rond nieuwjaar wordt gegeten. De hoofdbestanddelen zijn roggemeel, eieren en stroop. Ze worden net als knieperties gebakken in een knijpijzer. Ze worden spekdikken genoemd omdat er een stukje vet spek en vaak 2 à 4 stukjes droge worst worden meegebakken. Spekdikken zijn erg geschikt als bodem voor een nieuwjaarsborrel.
Hartegroet, Carla.

5 opmerkingen:

  1. mmmmmmmmmmmmmm! ik wil bij jullie wel een nieuwjaarsborreltje komen pakken, proost en laat het smaken!!! lieve groet en tot....riet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mmmmmmmmmm lekker!!. De stapels zien er super uit!! Ik proef de smaak bijna in mijn mond wanneer ik er naar kijk. Heerlijk!

    Liefs, Gera

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit! Vanaf hier wil ik je al het goeds toewensen voor 2011. Dat het voor jouw een jaar mag worden met veel liefde, goede gezondheid, veel creativiteit en ook op studievlak en gezinsleven een bijzonder jaar mag worden.

    Warme groetjes,
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een lekkere dingen zie je op menig blog. Zo heeft ieder zijn eigen traditie.
    Carla jij ook een goede jaarwisseling. Veel geluk en alle goeds voor het nieuwe jaar.
    Groetjes Rianne.

    BeantwoordenVerwijderen