zaterdag 27 november 2010

Lieve Sinterklaas

Vorig jaar heb ik dit prachtige ontwerp van atelier Septemberspring, met als titel "Lieve Sinterklaas" gemaakt. Doordat de klomp dubbelwandig is ontworpen is hij wel heel erg natuur getrouw. Het borduurtje op de neus van de klomp maakt het geheel helemaal af!
Het is een ontzettend leuk ontwerp om te maken.
Echter het geborduurde verlanglijstje, dat ook tot het ontwerp behoord, ontbreekt bij mij nog. Vorig jaar was Wouter nog niet in staat om zelfstandig een lijstje te schrijven. Maar dit jaar gaat dit prima lukken......echter heeft mams het nu te druk met school om het lijstje daadwerkelijk een viltvorm te geven...... ;-)) Maar......wat in het vat zit verzuurd niet.
Fijn (winters) weekend allemaal, hartegroet Carla.

donderdag 25 november 2010

Gevulde schoenen

Joepie!!!! Zwarte Piet is langs geweest om mijn schoentjes te vullen die ik bij de kachel had gezet.
Dit is wel een superverrassing!! ;-))))))))
Bovenstaande schoentjes heb ik gekocht bij de Action, ze waren bedoeld om plantjes in te doen.
Ik vond ze erg decoratief maar niet geschikt voor plantjes en aarde. Ik heb het touwtje wat een veter moest voorstellen, vervangen door echte veters. En dan de kadootjes......dit zijn kubussen van schuimrubber van 5x5x5cm. Ze zijn bekleed met sprookjesvilt.....nu nog een strik erop (wederom Action.....het lijkt wel of ik aandelen heb ;-))) Moet zeggen dat ik het wel gezellig vind staan zo!
Voor mij begint nu het weekend, heerlijk!! Tijd voor de voorbereidingen voor pakjesavond.
Hartegroet, Carla.

dinsdag 23 november 2010

Tandarts

Vanmiddag hebben we met zijn vieren een controle-bezoek aan de tandarts gebracht, best spannend natuurlijk na al die lekkernijen die met Sint Maarten zijn genuttigd....
Om vervolgens de pepernoten en al het lekkers wat Sinterklaas meebrengt niet te vergeten. Bij de kinderen en bij mij was alles prima in orde, manlief echter moest een nieuwe vulling omdat hij vorige week een oude vulling heeft verloren. Bovenstaande foto laat een kies zien die ik als aardigheidje voor mijn schoonzus heb gemaakt, zij is tandartsassistente.
En aangezien ik voor haar verjaardag een envelopje met inhoud zo saai vond om te geven......kwam deze kies goed van pas. Ik ben hem ooit ergens op een blog tegengekomen, maar weet niet meer waar....sorry.
Hartegroet, Carla.

maandag 22 november 2010

Pietenlampjes Lindelicht en Niels

Afgelopen zaterdag hadden we met de creafamilie een uitje naar de Sinterklaas en Kerst open dagen van Niels Holgersson in Oosterstreek. Dit in plaats van een reguliere knutseldag....omdat er veel belangstelling was binnen de groep om hier met zijn allen naar toe te gaan kijken.
We hebben ontzettend genoten van de prachtige tentoonstelling!! Wat zag het er allemaal sfeervol uit. Ook was het weer erg leuk om samen dezelfde passie te delen en alle het nieuws wat de laatste tijd is uitgekomen te bewonderen......(en aan te schaffen ;-)))
Bovenstaande fotoos geven even een kleine impressie van al het moois wat er te zien was....
Verder heb ik tijdens het weekend nog even de tijd kunnen vinden om mijn pietenlampjes van atelier Lindelicht af te maken. Bovenstaand exemplaar (groen/blauw/paars) had ik vorig jaar al klaar. Dit is het effect in het donker....
Het rood groene lampje heb ik dus afgelopen weekend weten af te ronden. Hij is bewerkelijker dan de eerste aanblik doet vermoeden. Het was overigens wel een leuke klus.
Welke Piet is nu niet jaloers op zulke mooie baretten?
Fijne week allemaal, hartegroet Carla.

dinsdag 16 november 2010

Stilleven maar dan anders....

Bovenstaande stilleven heb ik onder andere gemaakt van het gratis patroon dat door atelier Septemberspring is weggegeven bij de meest recente nieuwsbrief, de mijter!!! Verder heb ik van het patroonblad van de dikbuikpietjes, eveneens van Septemberspring, de baret gebruikt en deze 200% uitvergroot voor de oranje baret en 250% uitvergroot voor de groene baret. Er nog even een jutezakje bij gemaakt...en klaar is kees.
Ben er zelf erg blij mee! En Gera....heel erg bedankt voor dit leuke mijtertje!
Hartegroet, Carla.

maandag 15 november 2010

Nog eens Sint en Piet

Langzaam maar zeker komen alle 5 december spullen weer uit de kist tevoorschijn. Deze Sint en Piet gebruik ik als raamhanger door ze met een zuiger op het raam te 'plakken'. Ik heb een aantal jaren geleden het patroon gekocht tijdens een quiltworkshop bij Hobbytime in Zeewolde. Hier bestond het pakketje uit katoenen lapjes. Het leek mij echter ook een uitdaging om ze van vilt te maken....met bovenstaand resultaat.
Hartegroet, Carla.

zondag 14 november 2010

Sint en Piet aan de wand

Na de intocht van de Sint en zijn Pieten gisteren, is het natuurlijk nu ook tijd om in huis de boel op te pimpen. Deze quilt heb ik samen met mijn moeder gemaakt, het ontwerp is van eigen hand. Aan de hand van een kleurboek zijn de applicaties van Sint en Piet ontstaan. We hadden het zo bedacht dat er vanuit een kinderkamer met een vrolijk behangetje, naar buiten over de daken wordt gekeken ........ en wie zou je vanaf nu over de daken kunnen zien lopen ..... Sint en zijn gevolg ..... ;-)))
Fijne week allen, hartegroet Carla.

donderdag 11 november 2010

Sint Maarten

Li, la, lampionnetje,
Schijnt als een zonnetje,
Schijnt als een lichtje,
Op mijn blij gezichtje.

Er is weer hard gewerkt in groep 4 en op de peuterschool om de lampionnetjes klaar te krijgen.
En met dit erg leuke resultaat!! Wouter en Sabiene zijn nu op pad.
Het is echt 11 november weer, storm en veel regen!!!

Ben benieuwd hoe ze het beleven.

Hartegroet, Carla.

maandag 8 november 2010

Update heks

Op verzoek van een aantal van jullie even een update van de heks waar mama, mijn buurvrouw en ik gezamelijk aan begonnen zijn. We werken één avond per week aan dit project. Dus de vorderingen gaan niet zo heel hard, echter is wel goed te zien nu wat het gaat worden.
Onze volgende knutselavond gaan we het lichaam vormen van draad.
Als ze af is, zal ik haar in vol ornaat gaan tonen!!
Fijne week allemaal, hartegroet Carla.

zaterdag 6 november 2010

Het paard van de Sint

Ik kwam erachter dat het alweer bijna twee weken geleden is dat ik mijn laatste blogje plaatste. De tijd vliegt me echt door de vingers....... ;-)))
Americo staat al te trappelen op stal, nog één weekje te gaan dan mag hij weer in actie komen.
De wortels die straks in de schoentjes zullen worden gelegd, lonken al naar hem.
Dit paard is gemaakt naar patroon van de Witte Engel, het zweeds paardje. Ik heb het origineel fors vergroot en hem uit 3 mm dik wit vilt gemaakt. Het zadel en het tuigje zijn van een lapje leer c.q. een leerveter gemaakt.Hartegroet, Carla.